Mini-symposium ‘natuurlijke beheersing eikenprocessierups’ – Berkel-Enschot

In navolging van vier succesvol verlopen mini-symposia over de natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups, organiseren we samen met het Platform Natuur in de Gemeente en Van Helvoirt Groenprojecten een vijfde editie op donderdag 5 maart in Berkel-Enschot. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen!

Mini-symposium ‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’

Tegenwoordig kunt u tijdens de zomer niet meer om de eikenprocessierups heen en aan deze opmars lijkt nog geen einde te zijn gekomen. Om de overlast van de eikenprocessierups te beperken zijn er veel methoden mogelijk. De tot nu toe meest bekende methoden zijn vaak symptoombestrijding (wegzuigen of wegbranden) of pakken naast de eikenprocessierups ook andere, niet schadelijke soorten, aan zoals bij bestrijding met aaltjes of het spuiten van gif.

Dit terwijl de oorzaak van de opmars van de eikenprocessierups juist te zoeken is in de manier waarop wij onze buitenruimte inrichten. Door onze buitenruimte anders in te richten kunnen we namelijk op een natuurlijke manier de eikenprocessierups beheersen en de overlast sterk verminderen.

Tijdens het mini-symposium gaan we in op hoe u de eikenprocessierups op natuurlijke wijze kunt beheersen, waardoor u niet meer met de handen in de (brand)haren hoeft te zitten.

Programma

Het programma voor dit mini-symposium is als volgt:

 • Ecologie van de eikenprocessierups en zijn plaats in het ecosysteem
  Jurrien van Deijk – De Vlinderstichting
 • Versterken van het ecosysteem voor natuurlijke beheersing
  Ronald Buiting – Buiting Advies
 • Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups met inheemse vegetaties
  Gert-Jan Koopman – Natuurpro

Praktische informatie

 • Locatie:                        Van Helvoirt Groenprojecten, Oisterwijksebaan 8A, Berkel-Enschot
 • Tijdstip:                       15:00 uur (inloop); 15:30 uur tot 16:45 (mini-symposium), 16:45 – 17:30 napraten en borrel
 • Kosten:                        Deelname is kosteloos, maar graag wel aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden