Mini-symposia ‘Natuurlijke beheersing Eikenprocessierups’

Krijgt u ook zo’n jeuk van de eikenprocessierups? En wilt u graag weten wat u kunt doen om de overlast te verminderen? Dan bent u van harte welkom op één van de vier mini-symposia ‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’.

Mini-symposia ‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’

Tegenwoordig kunt u tijdens de zomer niet meer om de eikenprocessierups heen en aan deze opmars lijkt nog geen einde te zijn gekomen. Om de overlast van de eikenprocessierups te beperken zijn er veel methoden mogelijk. Maar deze methoden zijn vaak symptoombestrijding (wegzuigen of wegbranden) of pakken naast de eikenprocessierups ook andere, niet schadelijke soorten, aan zoals bij bestrijding met aaltjes of het spuiten van gif.

Dit terwijl de oorzaak van de opmars van de eikenprocessierups juist te zoeken is in de manier waarop wij onze buitenruimte inrichten. Door onze buitenruimte anders in te richten kunnen we namelijk op een natuurlijke manier de eikenprocessierups beheersen en de overlast sterk verminderen.

Tijdens het mini-symposium gaan we in op hoe u de eikenprocessierups op natuurlijke wijze kunt beheersen, waardoor u niet meer met de handen in de (brand)haren hoeft te zitten.

Programma

Per mini-symposium hebben we steeds drie presentaties. De presentaties zullen bij elk mini-symposium over het zelfde onderwerp gaan. Daarbij komen de volgende thema’s steeds aan bod:

  • Ecologie van de eikenprocessierups en zijn plaats in het ecosysteem
  • Versterken van het ecosysteem voor natuurlijke beheersing
  • Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups met inheemse vegetaties.

De sprekers wisselen per locatie, maar de thema’s komen ieder symposium aan bod.

Eikenprocessie-roadshow bij u in de buurt!

De ‘eikenprocessie-roadshow’ gaat door heel Nederland met een symposium in het noorden, zuiden, westen en oosten van het land. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 6 november, Zwolle (Zone.College,  Koggelaan 7 in Zwolle)
  • 7 november, Roermond, (CitaVerde College, Jagersstraat 6, Roermond)
  • 20 november, Dordrecht, (Wellant College, Chico Mendesring 825, Dordrecht)
  • 21 november, Velp, (Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26A, Velp)

Praktische informatie

  • Tijdstip:                       15:00 uur (inloop); 15:30 uur tot 16:45 (mini-symposium), 16:45 – 17:30 napraten en borrel
  • Kosten:                        Deelname is kosteloos, maar graag wel aanmelden via onderstaande buttons

Ik wil me opgeven voor de locatie:

Zwolle Roermond Dordrecht Velp

De ‘Eikenprocessie-roadshow’ is een samenwerking tussen: