Weblog

Kunstburcht geeft Hilversumse dassen nieuw onderkomen

7 oktober 2020

In opdracht van de provincie Noord-Holland hebben we in samenwerking met Stichting Das & Boom een kunstburcht voor dassen aangelegd in Hilversum. De kunstburcht is aangelegd als mitigerende maatregel omdat bij de aanleg van een HOV-verbinding (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) een bestaande burcht verloren is gegaan. Samenwerking met Das & Boom Het ontwerp voor de burcht […]

Meer lezen

Aziatische duizendknoop binnen één jaar succesvol bestreden met een ‘Bodemreset’

11 augustus 2020

Met een nieuw ontwikkelde methode heeft RANOX natuuraannemer succesvol Aziatische duizendknoop binnen een jaar volledig verwijderd van een proeflocatie. Deze nieuwe methode werkt door middel van het vermeerderen van al aanwezige anaerobe bacteriën op een groeiplaats van Aziatische duizendknoop, een zogenaamde ‘Bodemreset’.

Meer lezen

Gemeente Leeuwarden maakt werk van natuurlijke beheersing eikenprocessierups

14 juli 2020

Overlast van de eikenprocessierups inperken en tegelijkertijd biodiversiteitswinst behalen. In Leeuwarden gaan ze er voor. Op verschillende locaties in de gemeente is eikenprocessierups aangetroffen. Om de eikenprocessierups in toom te houden én aan de biodiversiteit te werken wordt daarom ingezet op natuurlijke beheersing.

Meer lezen

Marterrillen bieden wezel en andere marterachtigen bescherming

10 april 2020

In Tiel hebben we een aantal marterrillen aangelegd. Op de bouwlocatie waren wezels gezien, een beschermde soort onder de Wet natuurbescherming. Als mitigerende maatregel is daarom een aantal takkenrillen aangelegd.

Meer lezen

Vacature – Projectleider RANOX Limburg

6 april 2020

Voor onze vestiging in Limburg zijn we op zoek naar een projectadviseur. Werk jij klant- en resultaatgericht, heb je een hart voor natuur en ecologie  en heb je ervaring in het aansturen van een team? Lees dan verder!

Meer lezen

Vacature: Meewerkend voorman – Venlo / Voerendaal

21 februari 2020

Ter versterking van onze vestiging Venlo/ Voerendaal zijn we per direct op zoek naar een communicatief vaardige en betrokken meewerkend voorman. Kom jij met ons de mooiste natuurprojecten realiseren in het zuiden van het land?

Meer lezen