Weblog

Amfibieën krijgen thuis in natuurinclusieve woonwijk

25 mei 2022

Een fijnere leefomgeving in Scherpenzeel: dat krijgen de amfibieën die nu nog leven op de plek waar straks de wijk De Nieuwe Koepel verrijst. RANOX-partner Van de Haar Groep plaatste onlangs een amfibiescherm om bij te dragen aan de verhuizing van deze populatie.

Meer lezen

Wadi bij kerk in Leersum: duurzame oplossing voor plant en dier

17 mei 2022

Rondom de Johanneskerk in Leersum ligt sinds het voorjaar van 2022 een wadi: een handig infiltratiesysteem voor regenwater. Het regenwater dat nu op het kerkdak valt, wordt opgevangen en loopt zo gemakkelijk de bodem in. RANOX-partner De Koninklijke Ginkel Groep zorgde voor de aanleg van de wadi en de inrichting van de buitenruimte rondom de kerk. Een waardevol project voor flora en fauna.

Meer lezen

Japanse duizendknoop duikt weer overal op: bestrijd ‘m met de Roots Reset

9 mei 2022

Het is volop lente, het groeiseizoen is begonnen. Dat betekent helaas ook dat de Japanse duizendknoop weer overal uit de grond schiet. Bent u de wanhoop nabij en denkt u nu: wat kan ik nog doen om deze schijnbaar onverwoestbare exoot te bestrijden? RANOX natuuraannemer heeft het antwoord op deze vraag gevonden: wat werkt, is de Roots Reset-methode.

Meer lezen

Nationale Bijentelling: ook RANOX telde mee

28 april 2022

Afgelopen weekend stond in het teken van de Nationale Bijentelling. Duizenden deelnemers telden de bijen in hun buurt. Ook verschillende RANOX-projectleiders droegen hun steentje bij, tijdens een bijeenkomst bij RANOX-partner ATKB in Waardenburg.

Meer lezen

“Ik vind het mooi het bewustzijn over natuur bij opdrachtgevers te vergroten”

15 februari 2022

Hij zit sinds 1 november helemaal op z’n plek, de 33-jarige Koen Hermans. Die datum begon hij als RANOX-projectleider bij RANOX-partner Jonkers hoveniers in Venlo. Zijn missie: projecten van bedrijven en andere partijen van a tot z begeleiden naar een goed ecologisch resultaat.

Meer lezen

Vier adviezen voor succesvolle faunavoorzieningen op gebouwen

1 februari 2022

Hoe zorg je dat faunavoorzieningen op of aan gebouwen ook echt succesvol zijn? Het luistert namelijk nauw, wil je met een bijenhotel, groendak of nestkast bepaalde soorten trekken. Vier adviezen voor succes van Bram van Schaffelaar, projectleider ecologie bij Ranox-parter Ginkel Groep, en Marco Tanis, ecoloog bij Ranox-partner AT-KB. 

Meer lezen