Weblog

Even voorstellen: nieuwe collega Marjolein van Essen

30 maart 2023

“Aangenaam: ik ben Marjolein van Essen. Sinds maart 2023 ben ik met een goede dosis enthousiasme aan het werk bij RANOX natuuraannemer als natuurtechnisch adviseur.”

Meer lezen

RANOX-project: zo houden we de heide open

27 februari 2023

Een mooi RANOX-project in Gelderland: onze partner Van de Haar Groep is volop bezig met het verwijderen van opslag in verschillende natuurgebieden. Door jonge boompjes te verwijderen blijven de heidegebieden open. 

Meer lezen

Kleine moeite, groot plezier: de takkenril

1 februari 2023

Een rommelhoekje, bosje of dicht struikgewas: vogels en kleine zoogdieren zijn er dol op. In ons keurige, aangeharkte landschap worden die plekjes alleen steeds zeldzamer. Precies daarom zijn takkenrillen een goed idee. En er pleit meer voor het aanleggen van deze bijzondere ‘haag’.

Meer lezen

RANOX-partner Van de Haar ontwikkelt heide voor zandhagedis

14 december 2022

RANOX-partner Van de Haar Groep legt in de omgeving van Wolfheze heide aan voor zandhagedissen. Eerst moet voedselrijke grond worden verwijderd. Ervaring met het precies afgraven van bodemlagen komt daarbij goed van pas. Op de plek van een oude houtzagerij in Wolfheze zijn plannen voor een nieuwe woonwijk. Nu leven er zandhagedissen. Voor deze zandhagedissen […]

Meer lezen

RANOX natuuraannemer verder onder vlag Natuurpro

12 december 2022

Met trots maken we bekend dat RANOX natuuraannemer voortaan officieel onderdeel is van Natuurpro. Tijdens de Natuurpro-dag op 11 oktober droeg voormalig eigenaar Johannes Regelink de RANOX-jas symbolisch over aan het nieuwe opperhoofd Gert-Jan Koopman. Gert-Jan is al lang betrokken bij RANOX door de bestaande verbinding aan het netwerk Natuurpro. Onze RANOX natuuraannemers gaan daarom […]

Meer lezen

Amersfoort zet met RANOX en Heem in op insectenbermen: wat is de stand van zaken?

3 oktober 2022

‘Saaie’ gazonnen? Die zie je steeds minder in de gemeente Amersfoort. Sinds 2020 zet de gemeente samen met Heem-partner RANOX natuuraannemer in op de omvorming naar vlinder- en bijenbermen. Voor de inzaaiing worden speciale Heem-mengels gebruikt, die geheel aansluiten bij elke locatie. 

Meer lezen