Nieuws

Project Someren-Budel

12 september 2023

Jonkers Hoveniers verricht mitigatie werkzaamheden voor groot renovatieproject in Brabant. Natuurpro partner Ecologica deed ecologisch onderzoek. Lees hier meer over het project!

Meer lezen

Het belang van vleermuis bescherming

5 september 2023

De uitspraak van de Raad van State over het belang van een ecologisch onderzoek alvorens te isoleren heeft heel wat losgemaakt in onze maatschappij.

Meer lezen

Vleermuiskasten in Amsterdam

15 augustus 2023

Het plaatsen van kasten luistert nauw. Lees meer over de juiste locatie, kleur en type kast.

Meer lezen

Toch bouwen ondanks nestelende buizerd

8 augustus 2023

Door de woningnood is er grote behoefte aan nieuwbouw in Nederland. Hierdoor komen wij als mens in aanraking met het leefgebied van beschermde soorten. Hoe kan uw project dan toch vlot doorgang vinden?

Meer lezen

Iedere soort een eigen kast

25 juli 2023

Ranox natuuraannemer heeft veel kennis in huis over voorzieningen voor bedreigde diersoorten. Wat zijn de juiste nestkasten voor vleermuizen, torenvalken en gierzwaluwen? Onze experts weten er alles van.

Meer lezen

De Groene Grens: ecologie op nummer 1

25 juli 2023

Negen soorten orchideeën in de Groene Grens waarvan maar liefst vijf zeldzame! De ontwikkeling van deze nieuwe natuur is fascinerend. RANOX-partner Van de Haar werkte aan de aanleg van fase 1+2 van dit Veenendaalse natuurgebied. Waar 10 jaar geleden nog een monocultuur aan gras en maisland lag, is nu een enorm soortenrijk gebied gecreëerd met verschillende habitattypes. […]

Meer lezen