Aziatische duizendknoop bestrijding

We vallen maar meteen met de deur in huis: dé methode om duizendknoop te bestrijden is er niet. De beste aanpak is locatiespecifiek.

Wij leveren altijd maatwerk bij de bestrijding van duizendknopen. Zo doen we pilots waarbij we heet water bij de wortels injecteren en bestrijden we duizendknoop met anaerobe bacteriën.

Zo werken we aan de bestrijding van Japanse duizendknoop, bastaard duizendknoop en Boheemse duizendknoop.

Altijd de juiste methode van duizendknoopbestrijding

Bij RANOX hebben we ervaring met een veelvoud aan maatregelen om, zonder gebruik te maken van van gif, Aziatische duizendknopen te bestrijden. We hebben de praktijk van alle methodes via filmpjes beschikbaar gemaakt:

De methode die we in een project uiteindelijk kiezen is afhankelijk van de omstandigheden in uw plangebied. Zo kunnen we optimaal rekening houden met aanwezige natuurwaarden, infrastructuur maar ook leidingen en kabels.

Over de verschillende methodes om Aziatische duizendknopen te bestrijden hebben we een serie video’s gemaakt in samenwerking met Natuur & Ruimte – Invasieve Exoten. Dit is er een van:

Factsheets bestrijding Aziatische duizendknoop

Wilt u meer weten over de verschillende bestrijdingsmethoden van Aziatische duizendknopen? Of over de RANOX-aanpak bij de bestrijding van Aziatische duizendknopen? Download dan een van onze factsheets!

Factsheet: Effectieve bestrijding van Aziatische duizendknopen

Aziatische duizendknopen zijn invasieve exoten waarvan de bestrijding een lange adem vraagt. Aziatische duizendknopen hebben een sterke concurrentiekracht in verhouding tot inheemse vegetatie. Bovendien zijn Aziatische duizendknopen in
staat om schade toe te brengen aan gebouwen, infrastructuur, dijken en leidingen. In deze factsheet leest u meer over bewezen effectieve methoden van de bestrijding van Aziatische duizendknopen.

Lees meer in onze Factsheet ‘Effectieve bestrijding Aziatische duizendknopen‘ (PDF, 2.2 MB)

Factsheet: Planmatige bestrijding van de Aziatische duizendknoop volgens de RANOX-methode

De Aziatische duizendknoop is een invasieve exoot die veel schade kan veroorzaken. Hij heeft wortelstokken met een enorme groeikracht, waardoor hij niet alleen inheemse vegetatie verdringt, maar ook schade veroorzaakt aan verharding,
gebouwen, riolering en funderingen. Steeds meer gemeenten voelen de urgentie om snel te handelen, omdat het probleem snel groter (en kostbaarder) wordt. Maar hoe pak je dat aan?

Lees meer in onze factsheet ‘Planmatige bestrijding van de Aziatische duizendknoop volgens de RANOX-methode‘ (PDF, 1.7 MB).

Hulp nodig bij uw duizendknoop-uitdaging?

Kan u hulp gebruiken bij de bestrijding van Aziatische duizendknopen? We helpen u graag!

  • Welke uitdaging heeft u voor ons?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u de informatie op deze pagina gebruiken?

Wij delen onze kennis graag met u. Wilt u de informatie op deze pagina gebruiken voor uw eigen middelen? Ook dat is geen probleem. Lees dan voor gebruik wel even onze gebruiksvoorwaarden.